Steve's Recepten. Pad See Ew, Cake Pops En Verse Zelfgemaakte Pesto

U Kunt Pad Zie Ew

Het grootste deel van mijn leven geloofde ik dat ik niet van Thais eten hield. Ik ben me gaan realiseren hoe fout ik de afgelopen jaren zat. Mijn favoriete Thaise gerecht is pad see ew (spreek uit als pad see you).

Pad See Ew is gemaakt met rijstnoedels, zoete sojasaus, ei, groente naar keuze en eiwit naar keuze, en het kan variëren van mild en zoet tot zeer pittig.

In restaurants bestel ik kip. Tofu is mijn favoriete groente in huis. Het is anders en het is een uitdaging om goed te koken. Broccoli is de groente die we bijna altijd eten.

De grootste verandering die ik maakte, was hoe ik de tofu kookte. De eerste paar doorgangen, de tofu was verschrikkelijk.

Het was vochtig, het had een papperige textuur en het viel uit elkaar. Nu droog ik de tofu en gebruik een marinade. De tofu is nu smaakvol en heeft een veel aangenamere textuur.

Ook heb ik het recept gehalveerd. Ik heb geen pan die groot genoeg is om alles te maken, dus ik kookte altijd in fasen en gooide alles in een mengkom.

Het is niet de beste strategie. Het origineel maakte ook minstens 8 porties. We zijn maar met z’n tweeën, dus we waren behoorlijk ziek van pad see ew tegen de tijd dat we het allemaal af hadden. Dit is de kleinere versie die ik nu gebruik.

Ingrediënten

  • Biologische tofu 198 gram steviger
  • 1 kroon broccoli in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 pakje rijstnoedels
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • 4 eetlepels zwarte sojasaus, donkere sojasaus of dikke sojasaus
  • 1/2 theelepel gemalen witte peper
  • 1/4-1/2 theelepel Rode pepervlokken, naar smaak
  • Voeg naar smaak 1-2 eetlepels suiker toe
  • 2 grote eieren op kamertemperatuur

Voorbereidende Werkzaamheden

Doe de noedels eerst in een kom met heet water om te weken. Deze keer vergat ik die stap, dus ik gebruikte in plaats daarvan op het laatste moment een pan met kokend water en spoelde de noedels daarna af. Beide methoden werken, maar weken heeft de voorkeur.

Meng vervolgens de marinade in een kleine kom. Ik heb een ovenschaal van 99 gebruikt. Combineer de sojasauzen met witte peper, rode peper en suiker.

Giet nu je tofu af en druk hem tussen twee schone theedoeken of keukenpapier om zoveel mogelijk water te verwijderen.

Zodra je tofu is opgedroogd, snijd je hem in de gewenste maten (maar vergeet niet om elk stuk om te draaien) en plaats ze in een koekenpan op middelhoog vuur.

Gebruik slechts één laag en laat ruimte tussen elk stuk. Gebruik geen olie. Tofu moet aan beide kanten worden gebakken tot hij goudbruin is.

Als de tofu klaar is, voeg je deze toe aan de marinade.

Controleer de noedels terwijl de tofu marineert. Voeg indien nodig meer heet water toe. Snijd vervolgens de broccoli in roosjes. Voeg vervolgens een beetje (ongeveer 1/4 kop) water toe aan de hete tofu-pan. Dek ze af tot het water verdampt.

Duw de broccoli naar de zijkant van de pan (of giet het in je mengkom zoals ik deed) en doe de sesamolie en knoflook in de pan om bruin te worden.

Draai het vuur hoog. Voeg vervolgens de noedels en tofu toe. Roerbak.

Voeg de eieren toe aan de roerbak door een kleine ruimte in de pan te maken. Voeg de broccoli weer toe als je hem eruit hebt gehaald (of meng alles in je mengkom) en je bent klaar.

Je zult merken dat ik van het laatste deel geen foto’s heb gemaakt, omdat ik het te druk had. Roerbakken duurt slechts enkele minuten.

Maak Je Klaar Om De Cakepops Te Bakken

Volgens de Cake Pop-instructies moet je de cakemix gebruiken (tweemaal doorslaan! Ze zijn onderweg naar opslag. Dus koos ik een recept uit The Moosewood Book of Desserts. Ik gebruikte de Festive Celebrations Cake.

Ik kon eiwitten gebruiken die ik over had van een ander bakproject in mijn koelkast. Met dit recept maak je genoeg cake voor 50.

Ingrediënten

Hier is het recept aangepast om 36 cake pops te maken:

  • 1 1/4 kopjes suiker (ik meet nooit teveel suiker).
  • 2 kopjes bloem (ik gebruikte volkoren). Ik was van plan om wit te kopen ter ere van alle gedoe in de winkel, maar mijn onderbewustzijn moet in opstand zijn gekomen en in plaats daarvan het volkoren meel hebben opgeraapt)
  • 3/4 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 3/4 kop boter op kamertemperatuur
  • 3/4 kop melk (ik gebruikte karnemelk).
  • 1/2 kop eiwit
  • 1 1/2 theelepels vanille-extract (ik maak mijn eigen: 4 vanillestokjes gehakt en geweekt in 1-kwart cognac gedurende 6 weken)

Voorbereidende Werkzaamheden

Meng in een grote kom de suiker, bloem, bakpoeder en zout. Klop met een elektrische mixer op lage snelheid de boter door het bloemmengsel.

Voeg 1/4 kopje melk toe en blijf nog een minuut of zo kloppen. Klop de resterende melk, eiwitten, vanille en zout lichtjes in een middelgrote kom.

Giet 1/3 van het melkmengsel tegelijk bij het botermengsel, klop goed en schraap de zijkanten van de kom na elke toevoeging.

Schep het beslag in de ingevette cake pop cups. Gelijkmatig vullen tot de bovenrand. Ze zullen niet voldoende stijgen om een perfecte bol te vormen als je ze te laag vult.

Als u de pan te vol vult, kan het deeg door het luchtgat spuwen. Zo krijgen je kinderen heerlijke hapjes als ze uit de oven komen. Overvullen is geen goed idee.

Plaats de bovenste lade erop, zet vast met hittebestendige clips. Bak 18-20 minuten op 350 ° F.

Laat 10 minuten op roosters afkoelen en haal dan de bovenste lade eraf. Haal de balletjes uit de onderste bak. Tempereer wat chocolade.

Plaats de getempereerde chocolade in een plastic lollystokje en plaats deze voorzichtig in je cakeballen. Laten instellen. Geef kinderen meer hagelslag, getempereerde chocolade en andere versieringen.

Verse Zelfgemaakte Pesto

Kies je favoriete knapperige brood als basis voor deze Italianized veggie versie van de croque-monsieur, de klassieke gegrilde kaas bistro.

Verse zelfgemaakte pesto is altijd het beste, aangezien rode paprika’s in je eigen oven worden geroosterd, maar in de winkel gekochte versies zijn prima in een mum van tijd.

Elk van de merken geraspte soja Mozza die we hebben getest, zal heerlijk zijn. Geef ze voldoende tijd om te bruinen en te smelten.

vier

Ingrediënten

  • Minimaal 4 sneetjes knapperig brood Dik
  • 4 eetl. basilicum pesto
  • 2 rode paprika’s, geroosterd en geschild.
  • 227 gr. geraspte sojakaas met mozzarellasmaak
  • 1 teentje gehakte knoflook (evt.
  • kopje olijfolie

Voorbereidende Werkzaamheden

  • Verwarm je grill voor.
  • Meng olie en knoflook gedurende 10 minuten. Leg de sneetjes brood op een zware bakplaat en bestrijk ze met olie. Rooster het brood even tot het licht geroosterd is. Verwijder en herhaal aan een andere kant (kan van tevoren worden voorbereid)
  • Bestrooi elk geroosterd sneetje met 1 eetlepel pesto en bedek met reepjes geroosterde rode paprika. Leg de geraspte kaas op elk plakje en plaats onder de grill.
  • Rooster vijf tot tien minuten, of tot de kaas is gesmolten en lichtbruin is.

Serveer onmiddellijk.

Opmerking: Om rode paprika’s te roosteren, wrijft u elke paprika in met olijfolie en legt u deze in een ondiepe bakvorm. Rooster de huid, vaak draaiend, totdat deze zwart is en blaren vertoont.

Doe de paprika’s in een zakje en stoom ze 15 minuten.

Gebruik een mes om de verkoolde huid en inwendige aderen te verwijderen. Bewaar de olijfolie en knoflook in een bakje tot je klaar bent om het te gebruiken.