Hoe Maak Je Varkensworst?

In soepen, soorten pasta, dressings en ontbijt geeft varkensworst een rijke en pittige smaak. Om je eigen varkensworst te maken, moet je een bescheiden deal hebben om het echt helemaal opnieuw te maken.

Een vleesmolen en een worstvulmachine zijn vereist, maar de resultaten zijn het zeker waard.

Hierdoor zal uw varkensworst heerlijk smaken en kunt u deze naar eigen smaak aanpassen. Je kunt zoveel varkensworstjes maken als je wilt.

Voeding Per Portie

  • 1 portie 76 gr. (76 gram)
  • Calorieën 229
  • Totaal vet 20 g 30%
  • Verzadigd vet 7g 35%
  • Meervoudig onverzadigd vet 2.1g
  • Enkelvoudig onverzadigd vet 9 gram
  • Cholesterol 54 mg 18%
  • Natrium 644 mg 26%
  • Kalium 144 mg 4%
  • 1,5 g totaal koolhydraat 0%
  • Voedingsvezels 0g 0%
  • Suiker 0 g
  • Eiwit 9 g 18%
  • Vitamine A 0% Vitamine C 0%
  • Calcium 0% IJzer 4%
  • Vitamine D 8% Vitamine B-6 5%
  • Vitamine B-12 18% Magnesium 22%

Ingrediënten

  • 2 Granny Smith-appels
  • 1 bol venkel (bol tot punt)
  • 20 verse basilicumblaadjes
  • 1/3 C. Gouden Rozijnen
  • 4 hele, gepelde knoflookteentjes
  • 1 el koosjer zout
  • 2 tl rode pepervlokken
  • 2 el versgemalen zwarte peper
  • 2 tl witte suiker
  • 1 kg Varkenshaas (Entrecote)
  • 1 pond kruidenbacon (vanwege het gebruik van mager varkensvlees)

Routebeschrijving

  • Andere dingen om bij de hand te houden zijn twee grote kommen en een scherp mes.
  • Terwijl je het vlees en de groenten klaarmaakt, plaats je de kommen in de vriezer. Snijd vlees in stukken van 3/10 cm om te voorkomen dat uw vleesmolen die wordt gebruikt, oververhit en verwarmt.
  • Vleeswaren 30 minuten koelen
  • Sluit een vleesmolen aan op je mixer. Zorg ervoor dat u de bewegende delen smeert met plantaardige olie. Als het vlees gekoeld is, zet u de mixer op half vermogen. Plaats een schone, gekoelde kom onder de opening van de vleesmolen.
  • U kunt beginnen met het toevoegen van vlees, kruiden of groenten. U moet snel werken om te voorkomen dat het vlees tijdens het proces opwarmt.
  • Laat alle ingrediënten door een vleesmolen lopen en plaats in de vriezer (met schone handen) om opnieuw af te koelen.
    Leg 2 stukken plasticfolie op het vlees terwijl het afkoelt. Om een tijdelijke bedekking te creëren, overlapt u ze een beetje totdat ze bevriezen.
  • Haal de worst eruit en snijd hem in twee grote stukken.
  • Leg de worst in het midden en wikkel in plastic folie naast elkaar. Vorm in een buisvorm. Was je handen.
  • Vouw een kant van de plastic folie over de worst en druk de rol terug tegen zichzelf verwijder luchtbellen tegen de plastic folie.
  • Wikkel de worst in eventueel overgebleven plasticfolie en sluit de randen.
    Onmiddellijk invriezen of koelen

Wanneer je je eigen varkensworst maakt, ben jij degene die het vetgehalte controleert. Varkensworst met een goede smaak moet een kleine hoeveelheid vet bevatten, ongeveer 12% is slim.

U kunt betere stukken vlees kiezen als u het vlees zelf maalt dan vlees dat al gemalen is.