IJskoffie Maken Hier Zijn Vijf Methoden En Enkele Tips.
Hoe te brouwen?

Hoe Maak Je Ijskoffie?

IJsthee bestaat al zo lang als thee, maar koude koffie is net zo populair als het ooit is geweest. Het is ook gemakkelijk om thuis te maken. U hoeft niet elke keer naar de coffeeshop te gaan als u wilt genieten van een heerlijke, zomerse kop koffie, zolang u het maar eenvoudig houdt.

Koop de met chocolade karamel bedekte, opgeklopte koffiemilkshakes niet in de winkels. Voor de beste ijskoffie thuis, moeten we ons wenden tot het Oosten, waarvan een beproefd recept de mensen van een trotse en oude cultuur al generaties lang verkwikt. Als je de voorkeur geeft aan zoete Amerikaanse brouwsels, dan ben ik er helemaal voor. Maar hier bij Roasty worden we Japans.

Ik denk het echt.

De Ideale Ijskoffie

Gebraden Profiel En Herkomst

De Japanse methode heeft de neiging om lichtere en fruitigere tonen te benadrukken, dus we raden aan om te brouwen met een lichter gebrande koffie. Yirgacheffe, evenals de meeste Keniaanse bonen, zijn uitstekende Afrikaanse koffiesoorten. Vooral Yirgacheffe heeft de fruitige en chocoladeachtige smaken die perfect zijn voor ijskoffie.

Je kunt ook licht geroosterde Latijns-Amerikaanse bonen proberen, zoals Hondurese of Guatemalteekse bonen. Voor degenen onder u die de voorkeur geven aan minder zuurgraad en een sterkere smaak, probeer in plaats daarvan een medium branding.

Instelling Ijskoffiemaling

Verschillende formaten werken het beste met verschillende zetmethoden, of je nu koude of warme koffie zet. Dit zijn over het algemeen de richtlijnen voor de maalgraad volgens de methode.

  • Overgieten : medium maling
  • Chemex : Medium Grove Maling
  • Aeropress – Fijne maling
  • French Press – Grove maling
  • Cold Brew: Grove grijns

Koffiebonen

De beste koffiebonen om ijskoffie te maken, zijn afhankelijk van hoe ze zijn gebrouwen. We zijn echter doorgegaan en hebben enkele van onze favorieten gekozen voor het maken van dit soort verfrissend brouwsel.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Vulkanische Ethiopische Yirgacheffe

Ten eerste hebben we een Ethiopische Yirgacheff van een van de beste gastronomische koffiemerken: Volcanica. Deze medium branding is geweldig voor ijskoffie, met name koude koffie, omdat de koelere temperatuur het zwaardere lichaam en de aardsheid lichter maakt om de fruitige en wijnachtige tonen te laten zien.

Je kunt tot het einde genieten van deze originele intensiteit, zelfs als deze is verdund met ijs.

Laten we deze Costa Ricaanse espresso van Caf Britt eens nader bekijken. Deze medium geroosterde bonen zijn van Tres Rios en hebben de geweldige pruimensmaak waar deze subregio bekend om staat.

Deze ijskoffie blinkt uit door zijn onderliggende smaken. U kunt zich verheugen op de smaak van zoete honing, noten en citrus. Bovendien is de zuurgraad erg mild, wat geweldig is voor mensen met gevoelige buiken.

Ten slotte hebben we een van onze topaanbevelingen voor cold brew (een van de meest populaire methoden om te gebruiken voor ijskoffie). Dit is een medium branding met wat pecannootnootjes, bitterzoete chocoladetonen en wilde honingaroma’s, wat zorgt voor een geweldige zomerverfrisser.

Deze koffie is ook USDA Certified Organic, Fair Trade Certified en Kosher Certified Coffee.

IJskoffie Zetten In Een Grote Batch

Deze video laat je zien hoe je een enkele kop maakt. Voor een grote batch gebruiken we graag de hierboven genoemde OXO Cold Brew, maar een simpeleMr. Koffie IJsthee Maker is een geweldig alternatief. Dit is hoe het werkt.

Wat Je Nodig Hebt

    • Een Mr. Coffee IJstheemaker
    • Druppelkoffiefilters
    • Vers gebrande koffiebonen naar keuze
    • Maalmolen
    • Keukenweegschaal
    • Ijs

1. Verzamel Het Water

Vul de kan met water tot aan de aangegeven waterlijn (gebruik indien mogelijk gefilterd water). Vul vervolgens het reservoir met water.

2. Verzamel het ijs en voeg het filter toe

Vul de kan met ijs tot het aangegeven niveau. Plaats het koffiefilter in het kopje en plaats het erop.

3. Maal De Koffiebonen

Om 2 liter ijskoffie te maken, meet u 210 gram hele bonen of 14 eetlepels gemalen koffie af in het weekmandje met het filter. Je bent eigenlijk de bonen aan het malen, toch? ), gebruik een medium grove maling.

4. Stel De Machine In

Nadat de kan en het weekmandje allemaal klaar zijn voor gebruik, kunt u het weekdeksel erop doen.

Zorg ervoor dat de hendel op de weekmand omhoog staat, zodat de koffie rechtstreeks in de kan kan lopen.

5. Brouw En Serveer

Sluit hem aan, zet hem aan en kijk hoe het brouwen. Na het zetten van de koffie filtert de maker het water door het ijs om het snel af te koelen.

Zorg ervoor dat u de machine laat afkoelen voordat u deze schoonmaakt!

Hoe Ijskoffie Te Serveren?

Als je de grote batch Iced Tea Maker-methode gebruikt, kun je deze in elk glas, pot of kopje serveren dat je lekker vindt. Je schenkt hete koffie in een met ijs gevulde serveercontainer. Deze container moet bestand zijn tegen extreme temperatuurwisselingen. Pintglazen, keramische kopjes en andere, minder stevige containers zullen eerder breken en uw zuurverdiende koffie morsen.

Mason-potten werken het beste als glas. Een Yeti Tumbler houdt de koffie tot 2 uur koud, waardoor overmatige verdunning wordt voorkomen en de smaak veel langer behouden blijft.

Hoe Ijskoffie Te Bewaren?

Ten eerste, als je een brouwsel bewaart om te gebruiken voor ijskoffie, bewaar je het in de koelkast. Dit is niet het geval voor warme brouwsels. Je wilt je koffie warm houden, want opnieuw opwarmen kan veel smaakverlies veroorzaken. Het is echter prima voor ijskoffie.

Het maakt niet uit welke temperatuur je gebruikt, een luchtdichte verpakking is de beste manier om het te bewaren. Zo blijft je koffie langer vers. Houd er echter rekening mee dat koffie na het zetten blijft oxideren. Dus hete koffie zal binnen ongeveer 30 minuten bederven als je het niet in een luchtdichte verpakking doet.

Eendaagse Opslag: Heet Brouwen

Als je met hete koffie werkt, kun je deze in een luchtdichte trommel een paar uur in de koelkast bewaren. We raden aan om niet langer dan een dag te gaan, zelfs met de juiste container, omdat het op dat moment het grootste deel van zijn smaak zal hebben verloren.

Dit is de beste optie als u liever de hele dag van één grote partij koffie wilt genieten in plaats van meerdere kleinere porties.

Een Week Opslag: Koud Brouwen

Een week opslag koud brouwen

Cold brew is de beste optie voor enthousiaste koffiedrinkers die niet veel tijd hebben. Onverdund cold brew-concentraat is tot een week houdbaar in de koelkast. Doordat het geconcentreerd is, kun je er minder van gebruiken. Een grote glazen pot kan de gemiddelde koffieconsument van maandag tot en met zondag gemakkelijk volhouden, net zoals velen verdunnen met een verhouding van 1: 1.

Een koud brouwsel kan een paar dagen duren, zelfs als je besluit het te verdunnen. Als je een drukke levensstijl hebt, kun je het gewoon over wat ijs gieten en gaan. Als je ijskoffie maakt voor gasten, is een cold brew de beste keuze. Je kunt ook de dag ervoor grote hoeveelheden maken om stress te voorkomen.

Extra Tips

Koffieblokjes

IJskoffie kan met ijs worden gemaakt en eraan worden toegevoegd. Zou dat koffie zijn? Wij weten het niet. Laten we erin duiken.

Deze kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. De eenvoudigste is om gewoon wat gewone koffie te zetten, deze in een ijsblokjesvorm te gieten, ongeveer 5 uur in de vriezer te bewaren en dan ofwel onmiddellijk te gebruiken of over te brengen in een ritssluitingszak. Het zakje voorkomt dat de blokjes vreemde vriessmaken opnemen. Je kunt om te beginnen ook een gallonzak om de bak zelf doen als je bak de juiste maat heeft.

Je kunt ook je eigen ijsblokjes maken als je een iced mokka of iced caramel macchiato maakt. Bekijk hier het originele recept voor de volledige primeur.

Maak een mokka door gelijke hoeveelheden koffie en melk aan het mengsel toe te voegen met wat chocolademelk. Wil je zoete karamel macchiato? Je kunt de chocolademix vervangen door karamel. Gebruik ten slotte voor de Vietnamese ijskoffie een 3:1 verhouding van koffie tot gecondenseerde melk.

Bovendien zijn koffieblokjes een geweldige opslagkeuze als je een beetje koffie over hebt dat je niet wilt verspillen.

Hete bloei

Laten we eerlijk zijn. Er zijn veel koffieliefhebbers die absoluut niet tegen de smaak van cold brew kunnen. Maar maak je geen zorgen! U kunt nog steeds een verlengde opslagtijd krijgen.

Het belangrijkste dat ervoor zorgt dat cold brew anders smaakt dan je gemiddelde warme brouwsel, is dat het koud wordt gebrouwen. Ja, dat is een goed idee, maar er is eigenlijk een manier om het cold brew-systeem te bedriegen. Gewoon warm bloeien je koude brouwsel.

Het enige wat je hoeft te doen is een deel van het water dat je nodig hebt voor je koude brouwsel opzij zetten, het koken, een paar seconden laten afkoelen en je koffiedik ermee bevochtigen. Laat ze ongeveer 30 seconden opborrelen of bloeien. Voeg vervolgens het resterende koude water toe aan de pot en laat het een paar uur trekken.

Wat dit doet, is dat het je de rijkere complexiteit van een warm brouwsel geeft, terwijl de zachtheid en houdbaarheid van een koud brouwsel behouden blijft. Graag gedaan!

Alternatieve Brouwmethoden

IJskoffie In Een Franse Pers

Een Franse pers maakt ijskoffie het lekkerst. Wees dus voorbereid om de avond voordat je je brouwsel wilt drinken al te beginnen. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u deze methode kunt gebruiken. Maar we zullen hier ook de basis opnemen:

Eerst ga je je bonen afmeten en malen. Vervolgens voegt u ze, samen met het water, toe aan uw Franse pers. Je kunt het deksel eraf laten, of, als je koelkast het aankan, je kunt het geheel met de zuiger NIET ingedrukt in je koelkast plaatsen.

Laat het brouwsel 14 tot 24 uur trekken. Duw vervolgens de zuiger naar beneden om het koffiedik uit het brouwsel te persen. Zodra je je brouwsel hebt gefilterd, giet je het concentraat in de karaf waarin je het wilt bewaren en maak je je Franse pers schoon.

Nu je je concentraat hebt, hoef je alleen nog maar wat ervan over een beetje ijs te gieten, te verdunnen met water en klaar!

Hete Koffie IJskoffie

De methode die we hierboven beschrijven met behulp van Mr. Coffees Iced Tea Maker maakt technisch gebruik van warme koffie. Er zijn veel andere methoden om ijskoffie met warme koffie te maken zonder de speciale kit.

Ten eerste kunt u eenvoudig een extra sterke batch brouwen met uw hete brouwmethode naar keuze (van automatisch druppelen tot een Aeropress). Om het brouwsel af te koelen, voeg een beetje ijswater toe om het te verdunnen. Dit kan oplopen tot een verhouding van 1:1. Dit zou het brouwsel op kamertemperatuur moeten brengen. Je kunt het dan over ijs gieten en drinken.

Als alternatief kunt u een bier van normale sterkte maken en dit laten afkoelen tot kamertemperatuur voordat u ijs toevoegt. Dit is echter niet de beste optie als je een beetje haast hebt.

Japanse Ijskoffie

IJskoffie is een Japanse specialiteit. Het wordt sinds de Taish-periode in Japan gedronken.

Alleen voor zelfgemaakte koffie hoef je de verhoudingen aan te passen. Bijvoorbeeld, een enkele kop koffie met de overgietmethode vereist gewoonlijk 30 gram bonen op 500 ml (g) water. Bij ijskoffie zet u echter slechts 335 ml(g) heet water en de rest (165 ml) met ijs. Hier is een geweldige video van Counter Culture waarin het proces wordt beschreven.

Ook heeft Peter Giuliano een geweldige video waarin hij de voordelen van de Japanse methode wetenschappelijk uitlegt. De wisselwerking van de koffie met heet en dan koud water bevordert bepaalde chemische processen waardoor, noem maar op, Pete:

De wetenschap vertelt ons dat om een volle smaak te krijgen, je het water moet koken. Heet brouwen. Om de smaak te beschermen en de ontwikkeling van bijsmaken te voorkomen? Koel direct af.

Koud Brouwen

Cold brew koffie wordt gemaakt met koud water of water op kamertemperatuur gedurende 12 tot 24 uur. Dit levert een geweldige ijskoffie op met een lage zuurgraad.

Terwijl de Japanse methode het beste is voor een directer kopje, is cold brew geweldig als je wat tijd hebt om te doden en/of een grote batch wilt maken.

Het OXO Cold Brew-koffiezetapparaat zet in slechts een paar dagen genoeg koffie om ongeveer 10 567 g glazen te maken.

Je kunt ook een koud brouwsel maken zonder veel geld uit te geven door een glazen pot en kaasdoek te gebruiken. Lees dit artikel voor de volledige primeur over het maken van het perfecte koude brouwsel.

De Perfecte Creamers En Zoetstoffen

Volledige openbaarmaking: ik gebruikte ijskoffie van Dunkin Donuts. Ik dronk er vroeger veel van. Ik ben niet trots op mijn verleden, maar door de twaalf uur durende zomerse vochtigheid was DD een aantrekkelijker vooruitzicht dan het in werkelijkheid is. Toch merkte ik dat DD veel suiker had die niet oploste en als suikerachtig slib naar de bodem van mijn kopje dreef. Als ik me niet herinnerde dat dit bed van crystal meth op de bodem van mijn kopje lag, was de laatste slok tandenverscheurend zoet.

Tegenwoordig zijn eenvoudige siroop en ahornsiroop mijn voorkeurskeuzes.

Wat betreft creamer, ik gebruik altijd half en half grasgevoerd. Het is het gezondst en het heeft de beste consistentie en smaak. Ik heb nooit half en half begrepen; als je niet te veel crème wilt, gebruik dan gewoon minder.

  • Hoe te brouwen?

    Deze klassieke drive-thru-traktatie is een geweldige keuze voor elke trek in fastfood. Maar wat als het zelfgemaakt was? Dit caramel frappe recept is een goede keuze!

  • Koffie Feiten

    Heb je het te warm om van je warme kop koffie te genieten? Deze 15 cold brew-koffies zijn geweldig om af te koelen, terwijl ze toch de cafeïneboost krijgen waar we allemaal naar hunkeren.

  • Hoe te brouwen?

    Wil je je zoetekauw tevreden stellen met koffie? De mokka is er! Hier leest u hoe u een mokka bij u thuis kunt maken.

  • Hoe te brouwen?

    Een flat white kan op verschillende manieren worden gemaakt, maar de kern is espresso en gestoomde melk. Kijk hoe we je een eenvoudig en heerlijk plat wit recept laten zien.

  • Hoe te brouwen?

    Dit Spaanse café con leche is een geweldige optie voor diegenen die een espressomachine en warme melk hebben.