Hoe U Vlees Veilig Kunt Bewaren En Gezondheidsrisico's Kunt Vermijden?

Vlees is een hoofdvoedsel dat deel uitmaakt van de dagelijkse voeding van de wereld. Gezien het feit dat vlees kwetsbaar is voor bacteriën, moet maximale zorg worden besteed aan het hanteren en bewaren van vlees.

Het is dus erg belangrijk om vlees veilig op te slaan en gezondheidsrisico’s te vermijden.

Hoewel het onderwerp wat wel en niet mag, verwarrend kan lijken, zijn er toch enkele dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw vlees veilig en klaar voor consumptie is.

De temperatuurgevarenzone, het belangrijkste punt, moet ten koste van alles worden vermeden. Het is een term die de meeste mensen niet kennen.

Dit temperatuurbereik ligt tussen 4 C en 14 C, waar de groei van bacteriën dramatisch kan toenemen tot gevaarlijke niveaus.

Binnen twee uur kunnen de bacteriën epidemische niveaus bereiken. Voorbeelden van dergelijke bacteriën zijn salmonella, E-Coli en personeel. U kunt uw voedsel het beste veilig bewaren door ervoor te zorgen dat het wordt gekoeld bij temperaturen onder de 4 C of boven de 14 C.

Veiligheidstips Voor Het Bewaren En Hanteren Van Vlees

Laten we eens kijken naar enkele dingen waar u rekening mee moet houden om besmetting te voorkomen en uw vlees veilig te bewaren.

Koop Geen Bijna-te-vervallen Vlees

Dit is een veelgemaakte fout die vleeskopers maken. Controleer altijd het productetiket en lees de bewaarinstructies voordat u iets anders doet.

Als de houdbaarheidsdatum op vlees is verstreken, koop het dan niet. Net als melk kun je geen vlees bewaren dat op het punt staat te bederven. Koop geen dierlijk product dat de komende dagen gaat bederven.

Bovendien kunt u het koken van bedorven rauw vlees vermijden door plakbriefjes te gebruiken en de datum waarop het voedsel is gekocht en de datum waarop het moet worden gekookt, te etiketteren.

Opbergmaterialen

Zorg er altijd voor dat u schone en verzegelde containers gebruikt om vlees in te bewaren. Omdat het de koudste plek is, kun je vlees het beste onderin je koelkast bewaren.

Dit wordt gedaan om te voorkomen dat het sap van het vlees wordt besmet door ander voedsel in de koelkast. Kruisbesmetting kan leiden tot besmetting.

Vlees Scheiden Van Ander Voedsel

Het belangrijkste doel van scheiding is het vermijden van kruiscontact. Bij het bereiden, invriezen, ontdooien en koken van vlees, moet u vlees scheiden van andere voedingsmiddelen zoals groenten, kaas en andere kant-en-klare voedingsmiddelen.

Gebruik altijd aparte snijplanken of maak ze grondig schoon als ze gedeeld moeten worden. Zorg ervoor dat ze schoon zijn voordat je je messen en borden op vlees gebruikt.

Hoe Lang Kan Vlees Veilig Worden Bewaard?

Afhankelijk van of uw vlees in de koelkast of vriezer wordt bewaard en of het vlees gekookt of ongekookt is, kunnen de veilige bewaartijden variëren van 1-2 dagen tot drie maanden.

U moet over deze informatie beschikken om te voorkomen dat u bedorven voedsel kookt.

Hoe Koken

Er zijn verschillende veilige kooktemperaturen voor verschillende soorten vlees. Een thermometer is essentieel om de veilige kooktemperaturen voor verschillende soorten vlees te bepalen.

Laten we, voordat we verder graven, eens kijken naar de typische kooktemperaturen.

  • Zeldzaam (49 C-52 C)
  • Gemiddeld (14 C-63 C)
  • Goed gedaan (74 C of hoger)

Temperaturen kunnen de smaak en kwaliteit van voedsel beïnvloeden. Om te gaar en niet gaar te worden, moet u de exacte locatie van elk voedselproduct weten.

Wat nog belangrijker is, houd er rekening mee dat sommige bacteriën mogelijk niet worden geëlimineerd wanneer voedsel wordt gekookt onder zeldzame kooktemperaturen.

Toevoegingstips: