Beste Koffie Voor Koud Brouwen. 7 Topkeuzes, Dat Werkt

Het is moeilijk om de koele, verfrissende smaak van koud gezette koffie te verslaan op een warme zomerdag. Koud brouwen staat bekend om zijn soepele, milde smaak en lage zuurgraad. Het kan ook de beste smaken in koffiebonen naar voren brengen.

Natuurlijk zijn niet alle bonen gelijk gemaakt en sommige hebben meer baat bij deze behandeling dan andere. Lees verder om alles te weten te komen over hoe koud brouwen de smaak en het aroma van uw drank beïnvloedt en welke bonen de beste koffie zijn voor lekker koud brouwen.

PRO-TIP

Ze zien eruit als gewone koffiebonen

KOUD BROUWEN – VOLGENDE LEVEL

Een koffie-abonnement dat je single origin-koffie stuurt , helpt je om geweldige cold brew-smaken te ontdekken. De beste optie hiervoor is (momenteel): Atlas Coffee Club . Je kunt onze recensie hier lezen, of klik op de onderstaande knop om te zien of er nog meer aanbiedingen met 50% KORTING beschikbaar zijn:

Beste Cold Brew Koffiebonen

Beste Cold Brew Koffiebonen

Nu je een idee hebt van wat cold brew is, zijn hier zeven bonen die je thuis kunt maken. Wij beschouwen dit als de beste koffie voor cold brew.

Hier zijn de details voor elk van deze 7 bonen, te beginnen met onze favoriet:

The Lifeboost Coffee Company is onlangs begonnen met het aanbieden van deze Light-roast Nicaraguaanse single-origin boon. U zult merken dat het gezond, ethisch geteeld en milieuvriendelijk is. Het maakt uitstekend koud brouwen, wat de meeste mensen niet beseffen.

Licht gebrande koffie kan erg zuur zijn. Daarom raden we deze aan voor cold-brew. Koud brouwen gedurende meer dan 16 uur zal de zuurgraad verminderen en je een soepel en smaakvol koud brouwsel geven.

Deze boon is van Lifeboost als je op zoek bent naar iets met een lage zuurgraad en iets dat goed smaakt, of als je gewoon heerlijke Midden-Amerikaanse koude dranken wilt maken, dan is deze boon iets voor jou.

Tiny Footprint Coffee is een Amerikaanse kleinschalige branderij die net zo gefocust is op geweldige koffie als op het nemen van goede beslissingen voor het milieu. Ze zijn er trots op de eerste CO2-negatieve koffie ter wereld te zijn en werken samen met Mindo Cloudforest Foundation.

Voor elke pond koffie die ze verkopen, compenseren ze de koolstof die wordt gebruikt bij de productie en distributie door bomen te planten in het Ecuadoraanse nevelwoud.

Hun Cold Press Elixir wordt speciaal geproduceerd met het oog op koud brouwen . Het is een mix van licht en donker gebraad met een aantal hoogwaardige Ethiopische bonen.

Het resultaat is een zijdeachtige rijkdom en zoete smaak met subtiele heldere fruit- en bloemige tonen doordrenkt met een cacao-achtige body.

Cafe du Monde is een Franse coffeeshop die sinds 1862 actief is in New Orleans. Veel toeristen houden van de beroemde cichoreikoffie, die een populaire keuze is voor een koud brouwsel. De witlofwortel wordt verzacht, gemalen en aan de koffie toegevoegd om de bitterheid van een donkere branding te beperken.

Het voegt een zoet tabaksrookaroma toe en versterkt veel van wat al aantrekkelijk is aan cold brew: lage bitterheid, zachte en lichte body en zachte smaken.

Cold Buzz Coffee maakt koud zetten eenvoudig door voorgemalen koffie in zakjes aan te bieden. Het enige wat u hoeft te doen is water toevoegen en een nacht laten weken.

Ze halen hun 100% arabicabonen uit Midden- en Zuid-Amerika en Europa. Ze zijn zich ervan bewust dat cold brew duur is omdat er veel meer gemalen koffie voor nodig is dan warme koffie, dus werken ze samen met branders en groothandels om de kosten laag te houden.

Cold Buzz Coffee is er in verschillende smaken, maar de hazelnoot is onze favoriet.

Metropolis is een in Chicago gevestigd koffiebedrijf dat zich inzet voor het inkopen van de beste koffie door het ontwikkelen van goede relaties met boeren. Ze roosteren elke zak bonen van maandag tot en met donderdag.

Deze toewijding aan versheid suggereert een waardering voor fijne koffie die lijkt te ontbreken bij andere leveranciers van cold brew-specialiteitskoffiemelanges.

De Metropolis Coffee Cold Brew Blend is een ander aanbod dat wordt gemengd en geroosterd met koud brouwen in gedachten. Dit gebraad is ongewoon donker en geeft je een product met donkere gesmolten chocolade, walnoot en een vleugje toast.

Peets is een van de grootste en meest vertrouwde branders en distributeurs van kwaliteitskoffies. Baridi (het Swahili-woord voor koud) is een speciale melange die is ontworpen voor zowel ijskoffie als koud brouwen. Hoewel het geen single-origin koffie is, zijn de bonen waaruit de blend bestaat allemaal afkomstig uit Oost-Afrika: Kenia, Ethiopië, Tanzania en Rwanda.

Producten uit deze landen werden gekozen om het aroma te maximaliseren, een eigenschap die vaak ontbreekt in koude koffie.

De fruitige, sappigheid van bonen uit deze regio maakt dit een bijzonder verfrissende koude drank. Na veel experimenteren werd de medium branding gekozen om een gedurfde, zachte en lichtzoete smaak te geven.

Wat Is Cold Brew?

Beste Cold Brew Koffiebonen

Om te begrijpen welke bonen de beste cold brew maken, is het belangrijk om eerst de cold brew zelf te begrijpen. Dit is het verschil tussen cold brew koffie en ijskoffie. Cold brew koffie wordt gemaakt zonder enige warmte.

Meestal worden gemalen koffiebonen gedurende lange tijd in koud gefilterd water gedompeld om de smaak van de bonen te extraheren . Daarentegen wordt ijskoffie gemaakt van gewone gezette koffie die is afgekoeld en over ijsblokjes is gegoten.

Temperatuur En Smaak

De temperatuur waarbij warme koffie wordt geëxtraheerd, ligt tussen 91 en 96 graden Celsius (195-205 F), terwijl koud zetten tussen 2 en 21 graden Celsius (35-70 F) ligt. De afwezigheid van warmte van het brouwproces geeft cold brew zijn unieke en gewaardeerde eigenschappen, maar betekent ook dat het twee keer zoveel koffiedik en vele extra uren brouwtijd nodig heeft in vergelijking met warme methoden.

Veel van de zuren en oplosbare stoffen die verantwoordelijk zijn voor lichte en bloemige tonen in koffie worden pas boven bepaalde temperaturen geëxtraheerd. Cold brew is daardoor minder zuur en maagvriendelijker. Het heeft echter een meer gedempte smaak. De beste manier om een kopje te krijgen dat zowel zacht als smaakvol is, is door de juiste bonen te kiezen.

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste cold-brew bonen.

Onderdompeling Versus Koud Druppelen Koud Brouwen

Twee belangrijke manieren om koffie koud te zetten zijn langzaam druppelen en onderdompelen. Thuisbrouwers geven de voorkeur aan de immersiemethode vanwege de eenvoud.

Gemalen bonen worden 12 24 uur in koud water gedompeld voordat ze eruit worden gefilterd. Slow drip is waar ijswater langzaam op de gemalen bonen druppelt. Daarna wordt het opgevangen in een karaf. Deze methode heeft als belangrijkste voordeel dat ze relatief snel is, maar het kan toch 3 tot 5 uur duren voordat een kopje cold brew klaar is.

De gespecialiseerde apparatuur vereist echter investeringen.

Vanuit het oogpunt van smaak resulteert de onderdompelingsmethode in een krachtig, geconcentreerd brouwsel, terwijl de druppelmethode een meer verdunde, medium-bodied drank oplevert. Bij het kiezen van cold brew bonen is het belangrijk om rekening te houden met de zetmethode.

De Maalgraad Doet Er (veel) Toe

Of je nu voorgemalen bonen koopt voor cold brew of ze zelf maalt, houd er rekening mee dat malen belangrijk is.

Een grove maling heeft altijd de voorkeur voor een koud brouwsel . Fijne gronden produceren vaak meer harde of bittere smaken als gevolg van overextractie.

De maalgraad is belangrijk bij het gebruik van slow drip. Een grove maling begint sneller te druppelen, terwijl een fijnere maling soms te dicht kan worden en de waterstroom kan beperken. Zorg er wel voor dat je een goede koffiemolen gebruikt voor het zetten van cold brew koffie.

Donker Of Licht Gebraden?

Het is aan jou om te beslissen of je de voorkeur geeft aan een donkere of licht gebrande koffie. Je kunt het beste experimenteren . Ga er niet vanuit dat je voorkeur voor hete koffie ook geldt voor koude koffie.

Experts zijn verdeeld over de vraag. Sommigen suggereren licht tot medium gebraad, dat van nature zuurder is, omdat het koude brouwproces veel van de zuurgraad van de bonen elimineert. Koude brouwers raden ook donkere braadstukken aan vanwege de neiging van koud brouwen om donkerdere en rijkere smaken te hebben, zoals chocolade en noten.

De heldere zuurgraad die kenmerkend is voor licht gebraad kan moeilijk te extraheren zijn door koud brouwen en resulteren in algehele gedempte smaken. Wat je ook kiest, houd er rekening mee dat lichter gebrande bonen een langere extractietijd nodig hebben, omdat de celstructuur van de bonen minder beschadigd is door het brandproces.

Single-Origin Of Blend?

Terwijl melanges zinvol zijn voor iets als espresso of gewone koffie, waar een barista zuurgraad, zoetheid en bitterheid in evenwicht moet brengen, maakt de afwezigheid van bitterheid en zuurgraad in een koud brouwsel dit proces overbodig.

We laten je de beste cold brew-opties zien, maar hier zijn enkele topkoffiebonen die je moet proberen.

Melken Of Niet Melken?

Dit is weer een kwestie van persoonlijke smaak. Veel experts raden aan om cold brew coffee black te drinken, omdat de smaken al zo subtiel zijn dat het een slechte dienst zou zijn om ze verder te verdunnen met zuivel.

Als je altijd een beetje melk of room aan je koffie toevoegt, overweeg dan om eerst de cold brew te proeven. U kunt aangenaam verrast zijn.

Probeer drie kopjes cold brew en een kopje melk te mengen om het smaakvoller te maken. Of ga creatief aan de slag met een van onze heerlijke cold brew-recepten.

HET OORDEEL: Uw Cold Brew Is Aan U… Maar

Zoals ik al zei, is de beste koffie voor cold brew waarschijnlijk degene die voor jou het beste smaakt.

Donker of licht gebrand, melk of room, langzaam druppelen of infusie zijn allemaal persoonlijke voorkeuren die van invloed kunnen zijn op uw beslissing en elk van de hierboven besproken opties kan aantrekkelijk zijn.

Stone Street Colombian Supremois is een geweldige plek om te beginnen.

Deze single-origin aanbieding maakt gebruik van bonen van wereldklasse om een heerlijke gedurfde smaak te leveren die heerlijk warm of koud geserveerd wordt.

We horen graag wat je van dit artikel vond in de reacties, samen met je aanbevelingen voor de beste bonen voor koud brouwen.

Als je deze samenvatting leuk vond, deel hem dan met je vrienden!