All Wheat Superb Rolls

Ingrediënten

  • Heel belangrijk: 2 eetlepels koud water en een kopje koffie
  • 6 eetlepels boter (stokje)
  • Beker vitale tarweglutenmeel
  • 1/2 kopje steengemalen volkoren meel
  • spoortje zout (twee lichte shakes of naar smaak)
  • 3 eieren *

Routebeschrijving

1 eiwit Verwarm de oven voor op 216 C. Zorg dat u een grote, nonstick, zware metalen bakplaat klaar heeft.

Doe de boter en het water in een grote pan van 2 liter. Roer af en toe door het mengsel terwijl je wacht tot de boter is gesmolten.

Meng in een grote kom de bloem met een snufje zout. Als de boter gesmolten is, gaat het mengsel sudderen. Voeg de droge mix toe aan de kom en roer met een houten lepel.

Binnen enkele seconden wordt het deeg glad en verlaat het de bodem en zijkanten van de pan. Blijf roeren tot er geen meel meer te zien is. Kook ongeveer 10 seconden langer en haal van het vuur.

Zet de hete pan op een koude brander of een ander veilig oppervlak. Meng de eieren één voor één, roer goed tussen elke toevoeging. In het begin zal het deeg er klonterig uitzien.

Het deeg wordt glad nadat de hele eieren zijn toegevoegd. Het moet romig zijn en pieken bevatten zonder te bezinken.

Werk in het eiwit. Het deeg zal nu perfect zijn; het behoudt zijn vorm, maar met zachtere pieken.

De terpen mogen niet op de bakplaat worden uitgespreid, maar moeten terugzakken en iets uitzetten. Soms moet u misschien een oordeel vellen.

De grootte van je eieren bepaalt hoe zacht het deeg is voordat je het eiwit toevoegt. Als dat gebeurt, kunt u het eiwit door de Tablesp weglaten of toevoegen.

De juiste consistentie maakt de beste broodjes. Te stijf deeg resulteert in kleinere rollen; deeg dat te zacht is (dat wil zeggen, wijd uitspreidt op de bakplaat) kan resulteren in platte broodjes.

Je kunt desgewenst een elektrische mixer gebruiken om de eieren toe te voegen. Breng het hete deeg eenvoudig van de pan naar de mengkom en klop de eieren er één voor één door.

Klop niet te lang, want als je dat doet, kunnen de rollen grote luchtbellen krijgen. Als je een platte klopper hebt, gebruik die dan.

Leg lepels van het deeg op een bakplaat. Je kunt de maat kiezen die je leuk vindt. Gebruik grote theelepels of zelfs soeplepels om het deeg te laten vallen. Zet ze redelijk dicht bij elkaar.

Bak de broodjes ongeveer 25 tot 28 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn aan de bovenkant. Broodjes die je die dag niet gaat gebruiken, kun je direct invriezen.

Haal ze uit de zak om op kamertemperatuur te ontdooien.

De diepvriesbroodjes kunnen 5 minuten in de oven op 177 C worden gebakken.

Je kunt broodjes roosteren (doormidden snijden), maar je hebt een broodrooster met brede sleuven of een broodroosteroven nodig. De broodjes roosteren snel, dus gebruik de laagste stand.

Bewaar ongebruikte rollen in een droge ruimte totdat ze hard worden. Deze kunnen worden gebruikt om prachtige broodkruimels te maken.

* Weeg de eieren voordat je aan dit recept begint. Ze moeten tussen 62,0 gram en 64,0 gram (2,2 tot 65 gram) wegen.

Deze eieren zijn te vinden tussen grote en extra grote eieren. Je kunt het kleinste ei in de doos kiezen als je geen weegschaal hebt.