Scooba 450 Vs Braava 380t Wat Zijn De Belangrijkste Verschillen?

iRobot is al vele jaren ’s werelds toonaangevende fabrikant van innovatieve stofzuigers en vloerreinigers.

Als u al een van de populaire iRobot Roomba voor het stofzuigen van vloeren heeft, kunt u overwegen om ook in een vloerwasrobot te investeren om de minst aangename huishoudelijke taak van het onderhouden van glanzende, piepend schone vloeren te elimineren.

Als het gaat om apparaten voor het wassen van vloeren, biedt iRobot twee verschillende modellen: de Scooba, die drie versies heeft (Scooba 230, Scooba 390 en Scooba 450) en de Brava, die momenteel twee versies heeft (Braava 320 en Braava 380t).

UPDATE – iRobot heeft onlangs Braava Jet 240 geïntroduceerd. Je kunt hem hier vinden . Het is de goedkoopste vloerdweilrobot op de markt, ideaal voor keukens en badkamers. De Scooba-serie is effectief stopgezet.

Het kan moeilijk zijn om de juiste voor u te kiezen. In dit artikel worden de belangrijkste verschillen tussen de Scooba450 en Braava 380t besproken.

Een belangrijk punt om in gedachten te houden bij het kiezen is dat Scooba-robots zijn ontworpen om de vloeren te schrobben met borstels en reinigingsvloeistof, terwijl Braava-robots zijn ontworpen om vloeren te dweilen met een vochtige of droge microvezeldoek die eraan is bevestigd.

Over De IRobot Scooba 450

De iRobot Scooba 450 heeft hetzelfde ronde ontwerp als de vorige modellen. Het is zwart met blauwe accenten aan de bovenkant. Deze heeft een diameter van 37 cm en weegt slechts 38 kg, waardoor hij zeer compact en draagbaar is.

Dit model biedt een mooie stap vooruit ten opzichte van de vorige versies, hoewel men waarschijnlijk twee keer zal nadenken bij het kiezen van de iRobot Scooba 450 boven zijn sterk afgeprijsde voorgangers.

Scooba 390 gebruikt dezelfde reinigingsmethode. Het laat voornamelijk vloeistof uit de tank vrij, borstelt over het vloeroppervlak en zuigt het vuile water op in een aparte kamer.

U kunt gewoon op Clean drukken en het doet de rest. De Scooba 450 voegt echter een nieuwe stap toe aan het reinigingsproces, aangezien hij is ontworpen om eerst vuil en vuil op te zuigen en water afgeeft om vlekken vooraf te laten weken.

De levensduur van de batterij is een belangrijke overweging bij het kopen van robotvloerreinigers. Dit model kan tot 40 minuten gestaag werken.

U kunt er ook voor kiezen om de sessie van 20 minuten te gebruiken om de batterij te sparen. Dit is geweldig voor kleinere ruimtes, omdat het ongeveer 150 vierkante voet beslaat. Langere sessies zouden echter 300 vierkante voet beslaan.

De reinigingsefficiëntie is een ander punt van zorg. De Scooba 450 staat bekend om zijn superieure reinigingsproces . Eerst veegt en doorweekt het het vloeroppervlak en legt vervolgens vloeibaar reinigingsmiddel neer nadat het vacuüm en de borstel alle losse deeltjes hebben verwijderd.

U heeft de mogelijkheid om gewoon water of de hardhoutreiniger te gebruiken. Bovendien is het bewezen dat de borstels vuil effectief van de vloer verwijderen.

De Scooba 450 wordt ook geleverd met een ingebouwde technologie genaamd iAdapt-algoritme, waardoor hij slim genoeg is om delen van de vloer te detecteren die aanzienlijk vuiler zijn en extra aandacht vereisen. De Scooba 450 wordt ook geleverd met een roterende vloerwisser met 600 tpm.

Over De IRobot Braava 380t

De Braava 380t is een geautomatiseerde dweil of veegmachine die vergelijkbaar is met de Mint 5200+. gebruikt echter doek om vloeren te reinigen, niet de vacuüm- of roltechnologie , zoals zijn voorgangers.

Het is rechthoekig van vorm, meet 8 cm hoog, 22 cm breed en weegt 2 kg. Zelfs in vergelijking met andere vergelijkbare apparaten is deze aanzienlijk kleiner en lichter.

Hoewel de dweil misschien extreem eenvoudig overkomt, moet u zich niet vergissen over de doeltreffendheid ervan, vooral omdat deze wordt ondersteund door de nieuwste technologie. De 380t wordt, in tegenstelling tot de Braava320, geleverd met een ProClean Reservoir-pad, dat speciaal is ontworpen voor natte toepassingen.

Braava 380t is ontworpen om een kleine hoeveelheid oplossing op zijn pad te druppelen terwijl deze over de vloer beweegt om de vloer vochtig te houden tijdens de reguliere reinigingssessie. Je hoeft alleen maar het reservoir te legen als de machine klaar is met schoonmaken.

De Braava 380t wordt ook geleverd met een multifunctionele reinigingspad, die wordt gebruikt voor het vegen of nat dweilen van vloeren. U kunt vochtige of droge wegwerpdoekjes gebruiken met de pad of Braavas eigen speciaal ontworpen herbruikbare en wasbare microvezeldoekjes.

De Braava 380t werkt in de droge modus als een robot-veegmachine. Het is beoordeeld om 1.000 vierkante voet in droge modus en 350 vierkante voet in natte modus te kunnen vegen tijdens een enkele reinigingssessie.

In tegenstelling tot andere iRobot-modellen heeft u bij de 380t echter niet de mogelijkheid om reinigingsschema’s in te stellen.

Scooba 450 Vergelijken Met Braava 380t

Welke is het beste voor uw behoeften op het gebied van vloerreiniging? Hier zijn enkele belangrijke vergelijkende gegevens om te overwegen:

Fysieke Eigenschappen

Scooba-robots hebben allemaal een ronde vorm, maar Braava-robots zijn rechthoekig. Met name de Braava 380t is aanzienlijk kleiner en lichter in vergelijking met Scooba 450.

De robot kan krappe ruimtes bereiken en is compacter, wat een enorm voordeel is bij stofzuigen en vloeren wassen.

Reinigingsmethode:

Zowel Braava als Scooba kunnen worden gebruikt op vrijwel alle verschillende soorten harde vloeren, zoals vinyl, tegels en laminaat.

Scooba 450 reinigt de vloer in drie fasen. Eerst veegt het alle losse deeltjes weg. Vervolgens draait de schrobborstel met hoge snelheden om vuil en roet te verwijderen. Ten slotte volgt een rakel om het water van de vloer te tillen.

Er wordt ook een laatste rakel aangebracht om het reinigingsproces af te ronden.

Aan de andere kant gieten Braava-robots geen enkele vloeistof op de vloer, omdat deze ontworpen is om de vloer eenvoudig te dweilen met een natte of vochtige doek om haar, vuil en stof op te zuigen.

Bij het droog dweilen beweegt de robot in rechte lijnen en bij het vochtig dweilen wordt een heen en weer gaande beweging gebruikt. Je hoeft alleen maar de reinigingsdoek op de magnetische reinigingspad te bevestigen.

Vloerbedekking

De Scooba 450 kan 300 vierkante meter beslaan met beide apparaten volledig opgeladen. De Braava 380t kan tot 1.000 vierkante meter vegen bij droog dweilen en 350 vierkante voet bij vochtig dweilen.

De Scooba 450 biedt ook twee reinigingscycluslengtes, 40 minuten en 20 minuten, terwijl de Braava 380t tot 4 uur kan werken bij droog dweilen en 2,5 uur bij vochtig dweilen.

Reinigingsefficiëntie En Navigatie

Beide apparaten gebruiken verschillende navigatieprocessen. Scooba-robots zijn uitgerust met de iAdapt Responsive Navi-technologie. Dit is een hightech softwaresysteem dat met meerdere passen de hele verdieping bestrijkt.

Hierdoor kan het apparaat trappen vermijden en rond meubels en langs muurranden manoeuvreren. Met zijn bumpersysteem met lichte aanraking minimaliseert het de impact op meubels en muren aanzienlijk om voortijdige slijtage te voorkomen.

De Scooba 450 is 3x efficiënter dan de Scooba 390.

Er zijn ook opties om op batterijen werkende, stand-alone units aan te schaffen, Virtual Walls genaamd. Deze zorgen ervoor dat de robot geen vloerruimte betreedt die u niet wilt laten reinigen.

De Braava 380t daarentegen maakt gebruik van het NorthStar-navigatiesysteem . Hierdoor kan het apparaat zichzelf in elke kamer lokaliseren en een kaart maken die zorgt voor een grondige reiniging.

De robot kan dan een enkele doorgang maken in elk gebied binnen de gegenereerde geconfigureerde kaart en als hij klaar is met schoonmaken, is hij geprogrammeerd om terug te keren naar zijn startpositie.

Beide navigatiemethoden van de Braava en Scooba hebben hun eigen voor- en nadelen. Braava-navigatie maakt gebruik van een kaartgebaseerde benadering, zodat u er zeker van kunt zijn dat de hele verdieping wordt bedekt. Omdat het apparaat echter niet is geconfigureerd om meerdere passen te maken, is dit model het beste te gebruiken voor kamers die niet te vuil zijn.

Ter vergelijking: de Scooba-robot bouwt geen kaart en vertrouwt voornamelijk op sensoren om vuil te detecteren. Dit betekent dat u er niet zeker van bent dat het het hele vloeroppervlak zal bedekken, vooral degenen die niet te vuil zijn.

In vergelijking met Braava-robots maken Scooba-robots meerdere passen, waardoor ze effectiever zijn in het verwijderen van vuil en sporten die aanzienlijk moeilijker schoon te maken zijn.

En omdat de Braava-robots rechthoekig van vorm zijn, kan de robot beter schoonmaken, vooral langs hoeken en randen van muren.

Garantie

Scooba-robots hebben een beperkte garantie van 6 maanden op de batterij en een beperkte garantie van 12 maanden op de robot. De Braava robots worden geleverd met 1 jaar garantie op de robot en batterij.

Update NIEUW Braava Jet 240

iRobot heeft onlangs een Braava! Het lijkt Scooba officieel te hebben vervangen in de iRobot-productreeks. In werkelijkheid heeft de Braava 300-serie nu de Scooba vervangen als het hoogwaardige aanbod.

Mijn volledige recensie lees je hier. Of, zie hieronder voor mijn hoogtepunten van de Braava jet.

  1. Het heeft een kleinere voetafdruk (150 vierkante voet dweilen versus 350 voor de 380t)
  2. Er zijn 3 nieuwe reinigingsmodi: natte dweil en vochtige dweil. Dit komt bovenop de 2 modi (nat/droog binair) op de Braava of Scooba.
  3. De vibrerende jetspray-reinigingskoppen maken de mop nog efficiënter, ondanks een kleinere footprint.
  4. Het beste van alles is dat de nieuwe prijs erg aantrekkelijk is. (kijk hier voor de laatste prijzen)

Scooba 450 kan nog steeds online worden gekocht. Het kan nog steeds een betere optie zijn voor het nat dweilen van grotere oppervlakken.

Laatste Take Wat Is Het Beste?

Scooba 450 kan worden gebruikt voor intensievere reiniging, terwijl Braava 380t kan worden gebruikt voor lichte vloerreiniging. U vindt de Scooba 450 voor de beste prijs bij deze aanbieding . Evenzo is de meer betaalbare Braava 380t hier te vinden .