Alles Wat U Moet Weten Over Olefine En Polyester

U bent wellicht de termen olefine of polyester tegengekomen bij het kopen van meubels met synthetische hoezen. Omdat beide gemaakt zijn van hetzelfde basismateriaal, kunststof, vraag je je waarschijnlijk af wat de verschillen daartussen zijn.

De verschillen tussen hen beginnen met elementaire chemie. Hoewel u de wetenschap achter de verschillen niet hoeft te begrijpen, kan het handig zijn om een basiskennis van elk te hebben als u naar meubels kijkt die zijn gemaakt met synthetische vezels.

We hebben deze snelle en handige gids samengesteld om u te helpen bij het uitzoeken van de twee, zodat u beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen bij het winkelen voor synthetische stoffen. We hopen dat je het nuttig vindt en ervan geniet.

Olefine Versus Polyester

Hoewel ze technisch gezien niet onderling uitwisselbaar zijn, worden olefine en polypropyleen vaak met elkaar aangeduid. Het en polyester zijn beide gemaakt van plastic .

Eén ding hebben ze gemeen: ze kunnen statische elektriciteit opbouwen als ze lang zitten waar de luchtvochtigheid uit balans is. Als u erop gaat zitten, kunt u een onaangename schok krijgen.

Zonder veel in te gaan op technische details, wordt polypropyleen gemaakt met een lager smeltpunt. Het neemt ook minder water op. Dit leidt tot het primaire voordeel en het primaire negatieve.

De positieve kant is dat water de neiging heeft om zich meer te verspreiden als het nat wordt. Het verdampt sneller omdat het een groter oppervlak heeft en dunner is. Het is ook beter bestand tegen schimmel.

Olefin is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een synthetische stof om buitenmeubels of tapijten van te maken. Het is ook populair voor kelders met vochtproblemen.

Het verslijt ook sneller en de kleur vervaagt sneller omdat warmte het sneller afbreekt. De gemiddelde levensduur van olefin meubelen is ongeveer drie jaar. Houd hier daarom rekening mee bij de aanschaf van olefine.

Polyester is duurzamer en makkelijker te wassen, maar ook duurder. U wilt er ook zeker van zijn dat u een hoogwaardig polyester krijgt om de levensduur te maximaliseren.

Is Olefine Hetzelfde Als Polyester?

Hoewel de twee zijn gemaakt van een soortgelijk chemisch proces en de twee synthetisch zijn, zijn olefine en polyester verschillende dingen. Het is niet nodig om een diepe technische duik te nemen in hoe ze anders zijn gemaakt, maar ga over enkele verschillen waar ze tellen .

Olefine is beter bekend als polypropyleen, dat bekend staat om zijn vermogen om water af te voeren. Het absorbeert geen water maar verspreidt het door zijn vezelmassa. Het water neemt veel meer horizontaal oppervlak in, maar veel minder verticale diepte. Het verdampt sneller.

Polyester is stijver dan olefine en heeft een hogere smelttemperatuur. Dat betekent dat het iets beter bestand is tegen slijtage tijdens het wassen. Het is ook iets duurder dan Olefin.

Koop polyester met een hogere draadtelling als je kunt. Anders zou je na gebruik kunnen merken dat er zich kleine pluisballetjes beginnen te vormen. Dat staat bekend als pilling en zorgt ervoor dat polyester sneller afbreekt dan je waarschijnlijk zou willen.

Is Olefine Beter Dan Polyester?

Als het erom gaat of de ene synthetische vezel beter is dan de andere, is het nooit een duidelijk antwoord. Elk heeft zijn sterke punten.

Omdat beide zijn gemaakt van gesmolten plastic, zijn beide relatief kleurvast. Olefine is iets beter bestand tegen direct zonlicht, wat betekent dat het zijn kleur beter behoudt.

Olefin is ook schimmelbestendiger en droogt sneller dan polyester, waardoor het een superieure keuze is voor meubels waar vocht een probleem is. Het is echter schimmelbestendig. Als je een bank bedekt met olefine in een kelder zet die altijd nat is, zal er schimmel ontstaan.

Polyester is gemiddeld minder duur dan olefine, zeker als je voor kwaliteit gaat. Dit kan leiden tot pilling, wat resulteert in een kortere levensduur.

Het is geen gemakkelijke beslissing om te beslissen welke beter is. Ze hebben allebei sterke punten en je zult een weloverwogen keuze willen maken welke het beste bij je behoeften past.

Zijn olefine en polyester goede bankstoffen?

Deze twee synthetische vezels kunnen worden gebruikt als bankstoffen. Het antwoord is heel eenvoudig: het hangt ervan af. Banken kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt, zoals het plaatsen van een oude studeerkamer met eikenhouten lambrisering of als plek om te ontspannen op een terras.

Over het algemeen werken synthetische vezels zoals olefine en polyester het beste wanneer ze buiten worden geplaatst, waar hun sterke punten worden getoond .

Beide stoffen kunnen worden geplaatst waar zonlicht is, omdat ze allebei lichtbestendig zijn. Traditionele stoffen die worden geverfd nadat het garen is gesponnen, zijn gevoeliger voor vervaging.

Ze doen het ook beter in natte omstandigheden. Omdat ze synthetisch zijn, zijn ze van nature bestand tegen schimmel. Beiden drogen sneller dan een traditionele stof die water absorbeert en vasthoudt.

Ze zijn ook veel gemakkelijker schoon te maken. Polyester heeft bijvoorbeeld de reputatie bijzonder gemakkelijk schoon te maken en vlekbestendig te zijn. Olefin is ook gemakkelijk schoon te maken, maar is minder hittebestendig, dus het is iets harder dan polyester.

Beide zijn ook goedkoper dan een natuurlijke stof zoals leer. Ze gaan ook veel langer mee.

Gevolgtrekking

Olefine is vergelijkbaar met polyester omdat beide van plastic zijn gemaakt. Dat geeft beide voordelen als het gaat om eigenschappen zoals wat er gebeurt als het nat wordt en hoe vlekbestendig het is.

Ze hebben ook duidelijke kenmerken. Olefine absorbeert niet zoveel water en droogt sneller, terwijl polyester de neiging heeft iets duurzamer te zijn. Het is goed om te weten als je meubels koopt die gemaakt zijn van synthetische vezels.

We hopen dat je wat kennis van dit artikel hebt opgedaan en nu een beter geïnformeerde consument bent. We zouden graag willen weten of dit uw ervaring heeft verbeterd. Laat hieronder een reactie achter. U wordt ook uitgenodigd om dit artikel te delen via sociale media. We zijn er zeker van dat je vrienden hebt die jouw nieuwsgierigheid delen.